VOIX Premium Audio a DSC Gallery

VOIX Premium Audio a DSC Gallery

Showroom VOIX Premium Audio a DSC Gallery zahajují oficiální spolupráci

VOIX Premium Audio, pražský showroom se špičkovým audio a video vybavením, navázal v rámci svého projektu More Than Music oficiální a dlouhodobou spolupráci s DSC Gallery, jedním z největších a nejrenomovanějších galerijních prostorů v centru metropole. Téměř 600 čtverečních metrů designové prodejní a poslechové plochy showroomu VOIX bude nyní pravidelně k dispozici pro prezentaci moderního umění, které zkušený tým DSC Gallery a s ním spolupracující kurátoři budou vybírat tak, aby vynikla nejen samotná umělecká díla, ale současně i generovala synergii s prostorem showroomu a v něm vystavenou a instalovanou audio a video technikou.

V první – již instalované – expozici zcela jistě svými pracemi zaujmou tito umělci:

Václav Cigler se ve své výtvarné práci věnuje skleněné plastice od konce padesátých let, jako první objevil potenciál optického skla, vyvinutého pro technické a vědecké účely, a začal ho používat pro vznik uměleckého díla. Byl vybrán k účasti na významných mezinárodních výstavách (1959 v Corning Museum of Glass v Corningu v USA, 1957 a 1960 na 11. a 12. trienále v Miláně, Expo 58 v Bruselu, 1964 v Museu of Contemporary Crafts of the American Craftmen´s Council v New Yorku), a dále následovala přehlídka Expo 67 v Montrealu, kde byla jeho prismatická plastika poprvé mezinárodně oceněna čestným uznáním.

Ašot Haas ve svých nadčasových dílech spojuje svět reálný a virtuální prostřednictvím nových materiálů a technologií. Často používá bazální tvary, kruh a čtverec, které transformuje do podoby třetí dimenze. Láká ho nový pohled na moderní technologie a jejich využití ve výtvarném umění, kterým se snaží reagovat na současnou dobu. Experimentuje s různými technologiemi a materiály, které ponechává v abstraktní a geometrické podobě. Jeho tvorba je charakteristická minimalistickou formou, za kterou se však skrývají složité rovnice. Podstatné je pro umělce interaktivita s divákem, aby se sám zapojoval do transformace a ovlivňování samotného díla.

Milan Houser – jeho práce se těžce zařazují do obecně známých kategorií. Možná není podstatné, zda se v jeho pojetí jedná o obrazy či objekty, zda patří ke skupině formálních vyznavačů geometrické abstrakce. Důležité je, že skrze barevnou plochu otvírá prostor, umožňuje nám vnímat pohyb, intenzitu světla, blízkost stínu, nabízí prožitek uplývání času.

Jiří Georg Dokoupil je současný německo-český umělec a zakládající člen uměleckých skupin Mülheimer Freiheit a Junge Wilde – tito umělci se v Kolíně nadchli v pozdních sedmdesátých a počátcích 80. let a věnovali se rozvíjejícímu se pohybu neo-expresionismu. Stejně jako jeho kolegové, Dokoupil vyvinul styl malování, který čerpal z jasných barev a tradičních předmětů (jeho dílo je úzce spojeno s obrazy Juliana Schnabella). Ovlivněný intelektualismem minimalistického hnutí a esoterickou povahou konceptuálního umění, Dokoupil se snažil vyvinout uměleckou praxi, která zahrnuje „přístupnější“ aspekty malby, a tak vyvinul bujarou podobu malby, vyznačující se odvážnými postavami a tvary. Navíc, během pozdních osmdesátých let, umělec propagoval novou techniku ​​nazvanou „kouřová malba“, pomocí níž maloval promítané obrazy buď s pochodněmi nebo sazemi z hořící svíčky.

Výstavu v současnosti mohou shlédnout jen obchodní partneři showroomu VOIX, jakmile to však protiepidemická opatření dovolí, bude volně přístupná všem milovníkům umění, designu a špičkové audio a video techniky.