Dagmar Pecková křtila album a převzala dvě zlaté desky

Dagmar Pecková křtila album a převzala dvě zlaté desky

V úterý 5. 11. 2019 v odpoledních hodinách pokřtila mezzosopranistka Dagmar Pecková spolu s hudebním skladatelem Darkem Králem jejich společné album The Magical Gallery. Křest se uskutečnil v showroomu exkluzivní audiotechniky VOIX, který se nachází v Dušní ulici 3 v centru Prahy a právě slaví první rok od svého otevření.

Novinka Dagmar Peckové je autorským projektem renomovaného skladatele scénické hudby Darka Krále, který se nechal pro své skladby inspirovat mistrovskými díly světového malířství. V nahrávce The Magical Gallery propojil charismatický hlas Dagmar Peckové s elektronickou hudbou. Album včera pokřtil dramatik a režisér David Drábek, který s Darkem Králem mnoho let spolupracuje.

Dagmar Pecková společně s uměleckým vedoucím souboru Musica Bohemica Jaroslavem Krčkem převzali Zlatou desku Supraphonu za loňské vánoční album Nativitas, na jehož vzniku se také podílel soubor Gentlemen Singers a Karel Jakubů. Letošní vánoční turné Zrození Dagmar PeckovéMusicou Bohemicou odstartuje již 11. prosince v Mladé Boleslavi a bude zakončeno 23. a 26. prosince koncerty v pražském kostele sv. Šimona a Judy.

Skutečným překvapením pro Dagmar Peckovou na slavnostním setkání ve VOIX bylo předání Zlaté desky Supraphonu za album Wanted s písněmi Kurta Weilla, které nahrála s hudebními tělesy Miroslav Hloucal Jazz Band, Epoque Quartet a Epoque Orchestra pod vedením dirigenta, skladatele a klavíristy Jana Kučery. Ocenění převzala Dagmar Pecková společně s producentem Tomášem Ságlem, který album Wanted nejen produkoval, ale v roce 2017 se svojí agenturou Ságl Production také uspořádal sérii sedmnácti koncertních představení ve velkém sále Lucerny.

Podobně jako ostatní alba, i The Magical Gallery se dočká koncertního provedení, které proběhne 7. dubna 2020 ve Fóru Karlín pod příznačným názvem Dagmar Pecková in The Magical Gallery. Předprodej vstupenek bude brzy zahájen v předprodejní síti Ticket Live.